Click...

Thursday, January 13, 2011

Transnasional - Buy Online

Kan sy celaru nak cari title FP sy...
Sambil pekene Nasi Ayam Pak Mal ngn membe2..
terkuar se-tajuk..Nak buat pasal Online Ticketing...

Mengikut sumber yang boleh dipercayai...
kat UK(United Kingdom ye..Bukan Ulu Kedah nun)
Mereka fully guna Bus online ticketing..
Takdo nya counter nak beratur2 utk beli tiket..

Kat sini pon dah ado online iaitu company terkenal..
Transnasional..nak tau klik sini..
Baru lah perasan kewujudan buy online ni...
Almaklum dah berkurun tak naik bas...

Last naik time belajar dulu kat Ganu kite..
Selalu sy naik flight (ok sila perli x penah naik bas eksyen je kan)
Bukan ape noks..Sebab sy naik flight dpt murah..
Pegi-balik baru 35hinggit..rasenya la..

Then pd 1 tahap malas nk naik flight so naik bus(ye ye la tu..pd hal,saje or sbb lain la)
1st time rasa naik ngn baha ke... paling adventure naik bas ngn baha..
Takde lah adventure mane cuma paling terkorbankan masa...hahaha..
Lama-tak-lama lah kitorang dalam bas...
Boleh borak cerita time kitorg dari kecik-sampai-ke-besar...Macam2 cerita..
Itu pon ada masa tido-bangun-tido-bangun...Tup,tup..

Bangun2 je bas kat bengkel..Sudah! Ape kes lak ni..
Ada sedikit kerosakan..tapi kitorang maintain dalam bas je..
Muka takde perasaan sambung pape cite nak cite...
Amik masa jugak la...Perjalanan yang amik masa bape jam ek..
Tambah lagi 2-3 jam..tak ke lame tu nak sampai KL..

Itulah pengalaman 1st kot naik bas dari ganu ke kl..(Jauh sikit journey)
Sampai bas pon manja2 plak nak buat hal sedikit..
If klang-kl (byk kali sgt dah), melaka-kl (kira2 utk 1 tahun->balik 1 bln skali)
Dah ke Laut-China-Selatan ini cerita..

Sebenarnya nak tanya kot ada sesiapa pernah Buy Online Ticket kat Transnasional ni tak?????
Any probs??Any suggestion??(Dah macam pekerja Transnasional la pulak ni)
Ke lebih selesa manual beratur kat counter..

15 comments:

Zura said...

oo..dah ada erk..senanglah cm tue..xyah beratur panjang...

oya said...

k.zura: sng la..tp jarang da naik bus

sahromnasrudin said...

assalamualaikum..pertama kali ke blog ini..terus sy folo..ada info sy dpt dr blog ini..tq ya

oya said...

sahromnasruddin : you're welcome...thanks sebab follow & baca..

AngahSayang2314 said...

alamak oya tak takut ke?? nak naik bassss

Lya Colours said...

selalu que kat counter je
huhu saya pon dah lamaaaaa x naik bus
padahal masa zaman study bas la pengangkutan utama kalo nak balik kg. hikhikhik

NOOR FATIN said...

xpenh try lagi. lama sgt dah xnaik bas. huhu

✿ y.a.n.i.e budak G.E.B.U ✿ said...

selalu naik bas durian burung
dulu beli tiket kat pudu..

hehehhee

✿(^^,)✿

oya said...

lya: tu la..skang ado online..tp x naik plak bas kan

oya said...

angah: tak naik pong..

oya said...

fatin : tu la psl...mcm xde pape nk naik bas lg buat mase ni

oya said...

yanie: ha tu la..sume pon dulu..skang x sgt

Sharinginfoz said...

memang bagus memudahkan orang beli tiket

mario said...

sama arrr,,,dah lama tak naik bas...

nabilah_2908 said...

tkpernh try beli on9..

time niak bus pun time study dulu la..KL-Melaka..

biasanya mmg beli kat kaunter..mudah.. ;)

jom ke APA KATA HATI pulak,
HEADER BARU

LinkWithin

Related Posts with Thumbnails