Click...

Tuesday, January 11, 2011

movie review: Season of The Witch


Last sunday...Pegi ke Low Yat & Pavillion....
Semangat tengok gadget kat Low Yat..
So beli lah CD kosong, DVD kosong, Car mp3 player & Head Set...
Lama plak rasa x tengok2 barang begitu...

Then, plan tengok wayang @ Pavillion...1st time tu jejak wayang di sana..
Kita tengok cerita Season of The Witch...
Movie ni biasa jer..Takde lah gempak mana..
Cerita yang tunjuk peperangan dahulu kala...
Church,paderi,ketuhanan........Pembunuhan orang tak bersalah...

Nicholas Cage as a hero...Hero ni pon tibe2 time terbunuh seorang wanita ni..
Baru lah tersedar yang die membunuh mereka yang tak berdosa..
Then, memilih untuk tidak berperang lagi..So, merantau la die & friend...
Masuk kat 1 kampong ni..Ada virus weird di sana..
Bak kata paderi, oleh sebab adanya gadis yang merupakan witch itu..

Pihak paderi dan atasan di sana meminta hero tolong bantu mereka..
Hantar gadis witcth tu ke 1 tempat sami ni..
Ada la rintangan nak ke sana...Dengan gadis tu buat hal lagi...
Sampai je kat tempat sami...Sami pon terkena wabak tuh..
Mereka nak selamatkan keadaan dengan baca buku yang kunun2 boleh selamatkan semua..

Rupa-rupanya gadis witch tu bukan lah withch...
Tapi demon masuk dalam badan dia...
Selama ni gadis tu ialah Demon...
Lawan-lawan-lawan-lawan sampai Demon musnah dengan ayat2 dalam buku tu..

Itu sahaja..Sekian...
hehehe...macam skema jer kan penceritaan ni..
Oppa cakap tak best...Korang yang dah tengok tu..what do u think???

Balik tu..Membeli pastries utk family di rumah...
Beli kat The Loaf & J.Co.....
Kat sana tempat dessert macam banyak & nampak lazat..
If kat pavillion, korang suka makan kat ne....Buntu kekadang nak makan mana..

10 comments:

ManjaIxora said...

ahaks.. my hubby pun kata movie nih so-so jer.. dia kata masa demon yg last tuh mcm kartun.. spoil..

dahlah tuh nicholas cage mati plak last2 tuh.. haish.. tu yg bg 3 1/2 bintang jer.. huhuhu

oya said...

manjaixora : tu la kan..bile tgk hujung mcm lg kene tipu..hahaha...oppa ckp mcm cite demon2 bese tu..

A D I A said...

nicholas cage ni nampak tua sgt dah la. muka lain takleh ke. eh mmg dia dah tua pun.

oya said...

adia: tu la da tua..tp ada watak yg sesuai ngn die..

nabilah_2908 said...

rajin tgk movie.. :)

ms study dulu...sy rajin tgk movie...skrg ni dh kurang...hrumm...rasa rindu lak..nk kembali ke zaman dulu...;)

jom ke APA KATA HATI pulak,
KEBAYA BIRU

oya said...

nabilah: rajin sbb dating je tgk movie..hahahah

AngahSayang2314 said...

oya suka tengok movie kan???

oya said...

angah : suka!!angah banje..hehe

NOOR FATIN said...

xtgk pn..wuu

✿ y.a.n.i.e budak G.E.B.U ✿ said...

nak kena tgk trailer dalam yutiub nih

LinkWithin

Related Posts with Thumbnails