Click...

Thursday, October 27, 2011

Travel to Beijing ,China

Travel to China is a wonderful journey & happening...

Flashback - End of 2007

We travelled to Beijing.
My family & Mom's friends travel together-mether.Best gila!
At Airport ada macam kepeningan seats coz FULL kebetulan paralympic nak pi China.
So, me with Atuk & Nenek terpaksa naik flight lain & transit to Beijing sebab kitorang full payments,yang lain tu discounts.Ada few kawan mak flightnya the day after kitorang.

Yang kat belakang tu kenal tapi macam orang2 jalan tak kenal plak.

Our flight go to Korea.I've been to Korea tapi airport je la.Then transit ke Beijing dari sana.
Nervous seh kena jadi baby sit Atuk & Nenek.
The best part is Kita duduk Business Class.weeeehuuu!!
Seat besar & comfort.Foods pun superb lain dari lain ada sate siap.Ice cream.Service mmg 1st class.
Flight attendance tu ingat saya nak belajar kat Korea & atuk nenek anta.Cool plak kan.
Sampai Incheon Airport,taktau nak buat apa sebenarnya.Dah ler orang sana tak cakap English kan.

Nampak panas kan..Tapi sejuknya sampai ke tulang..

Ni konon nak jalan ke arah Flight transit tu iaitu Aseana Airlines.
Selamat sikit ada pembantu orang Korea bawa kami ke sana.
Nak cepat sikit kami naik Buggy.Boarding pass pembantu Korea tu tolongkan.

Dalam tu, ada sediakan food but tak sure halal ke tak.Just makan roti.
Atuk ni kelakar tau.I still can remember insident kelakar tu.
Atuk tanya FA the meat sembelih ke tak dengan tunjuk ala2 kerat leher tu.
Then, FA tu pulak layan tu tunjuk tanduk lambu dengan letak tangan kat atas kepala.
Sy yg tengok nih tak tahan gelak.

Syukur we made it to Beijing.Itu pun kat sana yang amik kitorang tak kenal pun org China.
Then orang China ni pulak tak reti cakap English.Again macam pening2 lalat.
Takut but yakin jer la kan.Sampai hotel yang betul.Alhamdulilah.

 Forbidden City

What we do there ye.Kita pergi ada tourist guide under TH travel.
Makan cukup sebab banyak gak restoran halal.
Place visited : Great Wall of China, Tempat Jed,Tempat crystal,Tempat buat teh herba,Tempat massage kaki,Tempat pearl & tempat shopping.
We enjoyed ourselves.Close juga dgn anak2 kwn mak.
Siap main2 bergurau.Lawak abes!Then borak2 sampai x reti nak tido.
Teringat abang & afeeq cerita macam2.



Now, Afeeq terlantar di hospital sebab penyakit kencing tikus.Kritikal!
Hope miracles & everything going to be fine.
Sebab berlakunya penakit tu mandi & terminum di sungai Ulu Yam.
Many cases disease macam tu happen kat sana.Pray for him.

21 comments:

Lya Colours said...

untungnya u selalu travel. kita balik2 travel melaka je.haha

oya said...

alhamdulillah rezeki family pun suka travel2 nih.

Fikri said...

Mk aih.. best gla p China. :D

nabilah_2908 said...

seronoknya dapat jalan2 tgk negara orang....

moga cepat sembuh buat Afeeq... tumpang simpati juga... :(

**sy malas nak sign in..sbb guna lappy boss :)

oya said...

xpe la x sign in asal tau kamu siapa..
thanks for simpati dear..

cemomoi said...

yang mula-mula syok

tapi last tu menakutkan... ada orang ajak piknik kat sg tekala smalam, malas nak g time ujan takut kepala air tapi kalo dah ada kes kencing tikus lagi la bahaya... moga cepat sembuh

oya said...

a'ah awal2 tu best..
yg hujg2 tu x best kan..
serius jangan mandi sungai ek..scary sgt tgknya..
wired seluruh anggota..smlm tgk he respond doc pakar cek..

nik anna said...

jeles3x..huwaa..hr tu end year 2006.. hampir2 nk g beijing..siap pasport,visa bagai tp xde rezeki nk p..sadiss kan..tunggu rezeki honeymoon plops..aiseh..berangan jerk!..ha3..

Aida Azryn said...

bestnye! siyesly jelez! wuuuuu~ Y____Y

Mario said...

semoga afeeq cepat2 sembuh yer...my friend penah kena...n he survived... hope afeeq pun sama...

oya said...

nik anna : awat gitu..plan lagi moh ler..

oya said...

aida : jom jalan2..

oya said...

mario : he survived ek..syukur sgt..asik dgr org x survive tu mcm x best sgt la..

haslina said...

Ya ALLAH, kecian Afeeq. Semoga di permudahkan untuk kembali sembuh.
amin amin amin.

oya said...

haslina terima kasih byk2..semoga tuhan makbulkan doa kita

Dalila Hamid said...

seronoknya jalan2 tmpt org.... skrg belum berkesempatan ke sana... dlm mimpi boleh la kot... hee..

Kak Imun said...

Salam, oya. Seronoknya dpt pegi china dgn family. Kak belum pernah pegi, start nak berangan la ni, hehe...:D

♡ m.a.w.a.r_ b.e.r.d.u.r.| ♡ said...

wah..bestnya....bila la dapat pi travel jejauh nih ...T__T

oya said...

dalila : mimpi2 dulu mane tau realiti nanti

oya said...

kak imun : jom verangan..sy nk pergi tmpt lain..*berangan2*

oya said...

mawar berduri : mari lah pi mane2..

LinkWithin

Related Posts with Thumbnails