Click...

Tuesday, October 25, 2011

Who wants to further study??

Professor celup nak story-mory..
Back to the memory lane time making decision nak amik Master's Degree ni
We have to alert at website bila annoucement keluar
Sebabnya I dah terlepas 2-3 kali rasanya
As usual all the documents kene minta cop from orang tertentu
Definitely my uncle, Pak Om, yang paling sesuai
Asal saya nak masuk U je,mula la my uncle bertungkus malus bawa balik cop & sign for me
Time lepasan SPM, He as Penolong Pengarah
Time nak amik Master  ni He as Timbalan Pengarah
And Now, He is Pengarah at KLIA..I'm proud of him

Cerita pasal time he nak cop & sign documents for applying Master's ni
He tak bagitau her wife sampai her wife pelik ape kes bawa cop masuk dalam kereta ni
Time tu ada Majlis kat rumah aunty lain.Then, here we go YB nak sign
My late grandma,tok mak teh said Pak Om macam YB
Another uncle,Pak Joy tengok my transcripts..Kantoi sudah!

Alhamdulillah I got that offer.Menggelabah & macam malas2 pun ada.
My mom paling semangat so I teruskan juga
Oleh sebab Master ni la, I drive.I got a car.Senang sikit nak pergi kelas drive sendiri..
However, 1st sem I terpaksa tumpang oppa dulu
Me & oppa same2 continue Master's Degree but different courses

Study makan kat chilis..haha
Let's the games begin.Part time Study bebeh!!
Every Saturday bangun awal pergi kelas.Dari pagi sampai petang
I've got 3 classes.1 class -> 3 hours.Kematu brain.hehe

The study life goes well,sometimes huru-hara
Struggles with assignments.Group discussion lepas keje
Here we go the madness of buat assignments sampai 4 pagi
Survive with exams.Coz most of the time Open Book
The scariest part is  final sem kena buat PROJECT

Syukur, we've made it FRIENDS

My coursemates sangat sporting,supportive,happening & sangat2 banyak membantu
Lecturers yang banyak membantu juga.Effect the grades kan
Semua yg terlibat.Secara sedar or tidak sedar

My LOVELY FAMILY yang byk bg dorongan,semangat & everything
My sisters selalu teman me time busy study/assignments sampai pagi

I appreciate a lot!!!LOVE UOLS!!!!!!!!!! HUGS!!!!!

Anyway...
Ada rasa nak sambung tak??hehe
For me, memang huru-hara but satisfied
Nak rasa buat assignments,study sampai ke mlm.Tidur tak berapa cukup
Nak kena set time dengan group members & jumpa somewhere.
Kiranya willing to gerak ke sana ke mari
Sometimes risau & stress.Haruslah bersedia.If anda cool jer,alrite!
This is part time study.Full time lain ceritanya.
Pressure kurang sikit sebab boleh fokus.

6 comments:

Lya Colours said...

last 2 years, masa baru2 grad, memang semangat berkobar nak sambung master. parents pon full support, pastu tiba2 dapat kerja, ceh kononnya kerja kumpul duit la bleh further study. harammm takdo. dah keje nak study balik adalah liat !

oya said...

lya : mmg pun.liat bebenor.ni gagahkan juga.

nik anna said...

mmg after hbh blaja degree..rse nk ambik master sbb rse x ready nk keje....x smpai 3 bulan tanam anggur..alhamdulilah..dpt keje..dekat ngn hometown n yg plg bes mmg bidang pengajian kita..lately, rse nk smbg master masih ada sbb sgt3 stress keje..oppss..dh nama keje kn,bidang engineering lak tu..huh~..still thinking for continue futher study..emm..next year,next 2 year..or..next 10 year?.stress nk piki..give me opinion my senior..

oya said...

nik anna..if stress dgn keje better jgn amik dulu..
if boleh bahagikan masa inshaalllah leh sambung..
senang ke susah ke time management sangat2 penting..
lagi satu if nak amik master sama scope seperti keje sekarang pun boleh membantu..

nik anna said...

xnk wat part time..full time terus..mksudnye berhenti terus dr keje skrg..betul time management yg penting!..

master by research or by course? which 1?mcm nk wat by research, lbh flexible mse..emm

oya said...

full time ke..alrite la tu..

LinkWithin

Related Posts with Thumbnails