Click...

Monday, January 17, 2011

spring cleaning yaw!

Perlukan new wardrobe, new cabinet, new bekas....
Senang cerita New Store juga....Terlalu banyak barang...
Ada yang nak buang..sayang plak sebab memori kunun..
Ada yang nak buang..takut lak nanti nak guna..jenuh nak cari karang..
Ada je tak kena nya...
lawa pulak stor if mcm kat atas nun..
Ni kes meja kat tingkat atas nak bawak ke bawah...
Nak bawak ke bawah tu pon xtau apa gayanya..
Memusing,melentang,terbalik,senget..
Time meja ni wujud kat atas,saya kecik lagi..
yang pasti kekemasan dahulu...
lebih kurang la meja gambar mcm atas ni..
dah settle part meja &  kosongkan laci...part baju-bajan laks..
nasib la HALL OF FAME tu dah macam bilik wardrobe..
ada mirror mcm nak ballet la kengkonon...
just untuk menampakkan hall tu besar & senang nak tgk cermin secara pukal(beramai2)...

baju jalan2 digantung sumenya..tu pon hanger dh merayau ke mana2..
time2 hujan, memang hanger keje shift tempat lain..
yang baju-seluar lipatan mmg menggunung..
dulu gunung Kinabalu..Sekarang up sikit jadi Everest..lol
susun ikut kekerapan pemakaian ye..
supaya gunung tak jadi gunung daik bercabang tiga sudah la..
tak pon gempa bumi..memang sah la kena la susun balik..adeh!
ha tu die tempat gantung..tapi sekarang canggih dah ade roda..
wardrobe bergerak ke mane2 suka..hahaha..jgn gerak sendiri sudah la..
part ke-3 is kemas meja mekap..
ini dah macam kat Watson dah ni..
yang paling ketara botol perfume..banyak gell..
nasib lawa2..jadi lah macam muzium perfume kat situ..
tak campur ngn lotion-motion bagai..accesories lagi..
meja yang besar pon jadi penuh...
if nak besar lagi, nanti masuk bilik pon dah x boleh..
1 bilik ,1 meja gergasi sebijik ado...ganas!!


last but not least...kawasan beg..
beg terlalu banyak..beg travel mau 4-5 bijik x pakai..
bukan la tak pakai, sbb nya dah lame x travel pung..
kawasan pergantungan handbags & bag lain2...
nak cari bag kena explorace ye...hehehe...
mcm2 color..mcm2 bagai bag ade tali pjg,tali pendek,xde tali...
ada tu, tali jer...bag nya taktau mane 1..
tapi tiang utk bag tu banyak sikit dahan nya..
alhamdulilah selamat berkemas shopping mall di rumah..ahaks!!
rasa nak rumah baru pon ado nak letak barang2 ni...
terlebih plak dari stor ke rumah sejibik..ekekeke..
banyak tak barang kat rumah korang????susahnya la nak sikitkan barang ni...

17 comments:

sugar2 kapas strawberry said...

mirror besar2 best

oya said...

sugar: a'ah...puas hati kan..

Lya Colours said...

barang2 yg xnak tuh jual je kat kedai perabot blk. nnt dorang amik la tp murah. xpe la dari buang xde hasil kan

oya said...

lya : ooo...tul gak..tp ni bkn perabot..brng2 kecik cenonet

|| NaFiRaa || said...

dula saya pon sukaaa sgt simpan barang2 yg x guna.. pastu x de tempat nak letak.. last2 terpaksa pejamkan mata buang barang2 tuh.. rumah sempit..terpaksa~

rossoneri said...

heheh letak mirror macam nak ballet? cuba tunggu waktu malam,pastu duk sorang2, pastu pandang cermin tuh hahaha

Mario said...

nak beli apa2 pun biarla pakai...jgn nnt buat perhiasan je...

oya said...

nafira: tu la kan..terpaksa..

oya said...

rosseneri : jangan ckp gitu..dah lebih 10yrs duk rumah tu

oya said...

mario : a'ah betul tu..tp musti ada yg pakai kejap la..adeh penyakit

Sharinginfoz said...

cantik gak barang2 ni

nabilah_2908 said...

kalau brg2 yg boleh dipakai..syg nk buang..jual la...

jual on9 ke...ok gak tu.. ;)

jom ke APA KATA HATI pulak,
MAGGI GORENG

✿ y.a.n.i.e budak G.E.B.U ✿ said...

semlm yanie pun baru siap kemas mengemas barang2 yg dah tak perlu dalam bilik....

hehe...terjumpa la gambar kenangan lama2 dengan "orang lama" haihh....kenangan sungguh hehehhe

✿(^^,)✿

ManjaIxora said...

byknyer barang.. gerun membacanyer.. hahaha

oya said...

nabilah : nk jual pon syg..

oya said...

yanie: itu lame la nk imbas2 lagi

oya said...

manjaixora: hahaha..gerun x gerun la...

LinkWithin

Related Posts with Thumbnails