Click...

Saturday, January 15, 2011

Gigih & Pasrah....

Sem sebelum2 ni memang malas nak ke kelas...akak skolah lg yang oi..
Ye la org lain wiken berseronok2, haku ngadap slides & belajor...*sigh*
3 jam kt kelas sampai kematu otak banyak sgt input...hihi!
Itulah rutin selama 4 sem...Sekarang dah masuk sem 5....ho yeay!

Sem ni yang bestnya takde kelas...*lompat bintang 5 kali je..lebih kali,semput akak*
Tapi ada FINAL PROJECT...*sesak nafas gak la ngn projek ni*
Sangat tough...Dulu kurang tido sebab assignments..
Ini x leh nak tido sebab nak cari topik SAHAJA...*Caplocks bermakna*
Tu belum start buat lagi...Baru nak cari topik, dah gelabah bertubi2...

Ada topik yang menariks tak pasal e-ticketing??Buntu betol!!! Idea nyorok2 x mau keluar..

Last week, dah discuss pasal topik tapi general sgt...belasah je dulu...
So today nak discuss more details la...
Dengan semangat berkobar2 plan ngn cik huda hud ke sana kul10am...
Awal tak awal la plannya...Time kena gi kelas malas, time tak suruh nak pegi plak kan...
Cik kak tu sampai 10.30am...haku sampai kul11am....*hampeh betol haku ni*

Kenapa haku lambat ha???? Ini yg malas den nak cite...
Ada beberapa traffic jam yang x patut ado...*stress sgt2*
Time2 nak cepat la...Mcm2 nak berlaku....
Selalunya memang tak jam..Ini taktau ape kes entah...Takde punca...*hangin jugak la rasa*

Cik kak tu call kata supervisor ada kelas kul11.30am...*taktau nak buat muka hape..pasrah je lah*
Sampai je sana, tulis suggestion topik laju2 dengan harapan dapat jumpa Dr...
Yeah Dr. ada tapi jumpa tak sampai 5min pung....
Then, bual2 ngn membe2 nak kasi masa panjang sikit kat sana...*nak puaskan hati la kunun*
Dalam kul12am dah nak balik......*kojap bonar*

Tak ke gigih tu...Journey pegi ke U almost 1hour..*mcm2 dugaan kena jam*
Jumpa DR. tak sampai 5min je....*kejap pon jadi lah janji sedap hati*
Ini namenya akak telah buang masa di jalan raya, buang duit di tol & petrol....
Pasrah jo lah............


Ada rasa nak amik master tak??? Memang leceh ,penat, malas pon ado tp terpaksa...
Tapi sangat berbaloi & satisfy bila dah ado la...Okeh, belum sampai tahap tu lagi..
Dah tiba masa nak cari ketenangan.......

14 comments:

Cikbelog said...

tringin nak amik master.tapi blajo degree ni pun rasa agak semput walaupon amik kos yg rilek2 sajork.haha

sugar2 kapas strawberry said...

wahh.sudah master..semoga berjaya!

oya said...

Cikbelog:tu la nak mmg nak kan.bile dah tak larat laks.mengada kan kite

oya said...

Sugar:belum own lg.thanks ye

Zura said...

waaaahh..semangat nak ambik master...syabas..

cemomoi said...

la ni payah carik keja baik la buat master

cemomoi said...

kuatkan semangattt

oya said...

k.zura: begitulah

oya said...

thanks cemomoi

Lya Colours said...

dulu pas abis degree, memang berkobar2 nak sambung master. tapi bila dah keje, rasa malasssss. hehee

A D I A said...

dulu zaman i, final projct degree buat information system clinic. tu zaman i la. zaman skrg cnanggih manggih dah.

oya said...

lya: tu la nya...dah keje gone..

oya said...

adia: menariks gak tu

rossoneri said...

xdapat nak tolong pasal topik kamu tuh,dulu pun kita nak pikir tajuk je dah nangis2..hahaha..

kita Langsung Tak teringin nak amek master,sebab memikirkan pastu nak keje apa..yg pasti kita xnak jadi lecturer

LinkWithin

Related Posts with Thumbnails