Click...

Friday, January 21, 2011

kejadian di kedai kasut

Ini cerita kejadian semalam...
Tengah usha2 kasut di 1 kedai nih..
Dah se-habis baik usha nih...

HOLD dulu..

Jalan2 tempat lain..sambil survey2 sport shoes lagi..
Then, dah nak balik tu masuk balik kedai kasut 1st td..
Okeh! dah buat pilihan dgn sgt lama..

nak kasut yang TUUUUUU...

Suruh la pekerja perempuan trainee tu tolong carikan size...
Lame jugak la..nak 10mins tunggu...Sambil2 usha2 lain2..kot la ade yg lg best..
Maybe lah trainee ni baru sangat..
So die tanya kat pekerja perempuan lain yang bukan trainee tagnya tu..

Pekerja tu langsung x hingin deeee nak tolong..
Boleh ckp 'Entah taktau..Carilah sendiri'..(hamboi kasar bahasa takmau tolong punye hal)
Eksyen lak tuh...(ni kes buli nih)

Trainee tu dtg ckp size yang diminta takde...Tinggal size yang 1 tu je..
Try lah yg 1 tu je...Okeh muat..Minta kat trainee kasut lagi sebelah la...
Tunggu lg 15mins..Sangat lamaaaaa...
Pelik tak....Tadi kata tinggal 1 jer..Tapi ape ke hal nak cari lagi lama...
Sah2 la dah tau position kasut tu kan..

Kitorang dah pening pale nih..Awat ke lame benar..
Last2 kuar pekerja laki nampak mcm senior..
Tgk ktorg & tanya ada apa2 ke..
Then, hero pd hari itu,telah tolong trainee tu....

Begitulah ceritanya..Nasib haku x hangin pi tolg cari kt setor tu..
hangin2 pon baik hati siap menolong..cecewah..

Hanya kerana sekotak kasut.......

27 comments:

NOOR FATIN said...

alahai, xpasal2 kena buli. huhu sian pelanggan2

cemomoi said...

nak jadik penjual kasut laaa

oya said...

fatin : tu lah...letih tunggu...

oya said...

cemomoi: cuba try jadik sekali..jadik x..hehehe

mario said...

sian kat dak tranee dgn yg kena tunggu lama tu kan...ekeke

sugar2 kapas strawberry said...

kesian trainee tu

Lya Colours said...

kesian budak tuh. nasib awak sabar. kalau tak ada budak tuh kene sembur. huhu

rossoneri said...

kot ya pun nak membuli xpayah lah nak melibatkan orang lain, haish.. kita baca ni pun hangin...

pasal cerita khurafat tu,kalau kamu suka cerita2 seram dan asyik terkejut sepanjang masa, mmg rating 5/5..tapi dari segi plot 2/5

thezaila said...

twiit twiit... ada llasut baru.. mari jogging bersama..mak tunggu check nuff nk beli kasut bari nih..

Zura said...

eeeeee....xsuke org kerek cm tue even dia senior sekali pun...

nabilah_2908 said...

oh..ni kes membuli pun ada gak..

patutnya yg senior tu tlong yg baru...ish...perempun itu tk patut bekerja kat kedai tu...buat rosak business je.. ;)

jom ke APA KATA HATI pulak,
OH LELAKI IDAMAN

ciEk NiENa said...

lorw, cian nya trainee tu.. memang nasib la kalo kena buli kan.. huhu..

Imran nyambek said...

jogging kat sini dengan selipar baruu

oya said...

mario : tu la psl

oya said...

sugar2 : sgt

oya said...

lya : betol gak tuh..

oya said...

rosseneri : itu la psl...dpn customer tu..mmg teruks..
thanks for the rate tu ek...

oya said...

k.zura: serius..menci!!

oya said...

thezaila : insyaAllah..;)

oya said...

nabilah : exactly

oya said...

ciek niena : tu la..tp jgn la dpn kite nih..aiyoo!!

oya said...

imran : selipar canggih la tu

✿ y.a.n.i.e budak G.E.B.U ✿ said...

teringin nak tgk isi kotak

(^^,)

ManjaIxora said...

wah, berjaya menyambar 1 kasut.. hohoho..

tpkan, bahasakan skit seniornyer tuh.. giler eksyen betul.. ish, menci ai.. huhuhu

AngahSayang2314 said...

akhirnya dapat gak ke?? kasut yg di idamkan???

oya said...

manjaixora: berjaya jugak

oya said...

angah : boleh la

LinkWithin

Related Posts with Thumbnails