Click...

Wednesday, March 16, 2011

Tribute to TMT....

Remember last time...pernah cerita kt entri My Grandma Cool !!!

Pergi tak kembali...
Arwah Tok Mak Teh telah pun meninggal dunia..

Macam tak caya jer...
Nenda seorang yang kuat & tabah orangnya..
I still can remember since i kecik zaman sekolah rendah lagi,nenda masuk kuar hospital...
Agak serious disease jugak la time tu..
Sampai sy dah bekerja ni she ada la masuk keluar hospital..

But this time,she sakit perut...
Menghembuskan nafas terakhir di Hospital kt JB...

The day dapat tau tu...semua orang bergegas balik...
Sampai la se-keluarga,se-keluarga, semua...

That nite...Kami semua baca yasin...
My mum cakap jangan tinggalkan jenazah bersendirian..
So kami tak putus bacakan yasin berhampiran jenazah...
Sampaikan tidur pun bersepah..bangun jer terus baca..
Macam take turn jugak la..

Malam tu tidur ngn dak kecik alia...
Alia leh berjaga tak mengantuk sangat..
But she tertidur selama 1-2jam jer..
She bangun terus baca yasin..

Besoknya, bermulalah pengebumian....

Okay, dapat compensionate leave 3 days..
If x dpt pun, still amik emergency leave..Ada tahlil kan..

Semoga roh arwah Tok Mak Teh dicucuri rahmat...

Memang sedih pemergiannya...The only nenek yang ada-nenek kandung...
******************************************************
She sangat pandai masak..And masak banyak pulak tuh..
Just imagine Breakfast sahaja dah macam kat restoran..
She buat roti canai sendiri, ada nasi lemak, kuih2,nasi goreng,jemput2(all time favourite)...
Briyani TMT sangat sedap...Turun ke Maid yang cemerlang jaga Tok Mak Teh & Tok Long..
My mum dah amik recipe siap2..
Actually, banyak jugak lauk2 my mum learn from her..
Ye la kan nak jaga perut anak lelakinya yang suka makanan ibunya juga...
***************************************************************
My cousin said Raya nanti macam mana..
My uncle said Jangan 'Delete' JB plak ye..(very the IT guna word Delete)..
InsyaAllah tak..
Nak ikutkan connection born antara Family besar nih memang agak close..
******************************
We Are Family......
******************************

12 comments:

Zura said...

tp sume dh tinggal kenangan...al-fatihah untuk nenda oya...

oya said...

k.zura: begitulah...thanks..

Lya Colours said...

al-fatihah
sama la macam last year, i lost my mok teh (mak saudara). sgt sedih sebab sangat rapat dgn dia. selalu teringat makanan yg dia masak sbb dia mmg pandai masak. huhuhu

oya said...

lya : ye ke...sedih kan...dh sampai ajalnya...al-fatihah pada mok teh juga..

dya adriza said...

alfatihah.. moga arwah ditempatkan di kalangan org yg beriman..

oya said...

terima kasih dya

ManjaIxora said...

Allah lebih menyayanginya.. life must goes on.. bila ingat, sedekahkan al-fatihah..

teringat my opah.. miss her soo much.. al-fatihah..

AiDa AzRyN said...

AL-Fatihah

A D I A said...

afatihah untuk arwah nenek. sayangilah insan tersayang anda sementara dia masih ada.

oya said...

manjaixora: sokong!!

oya said...

aida : terima kasih

oya said...

adia : betul tu..

LinkWithin

Related Posts with Thumbnails