Click...

Monday, November 29, 2010

meet my gramma...cool!!

agenda sabtu lepas..27 Nov 2010..
tengahari makan free dekat Wedding ex-ofismate mak..
venue: betul2 sebelah MRR2..
mak seperti ber'gathering'...layankan aje..
saya tukang observe..tgk sana,tgk sini..
luckily memang kawan mak mostly kenal saya & saya kenal mereka..
ada la berbual sok-sek sok-sek..

after that, kitorang 'my mum & I', pergi singgah jenguk gramma TMT..
sementara auntie & uncle pergi haji, nenek stay kat rumah mereka..
normally, my nenek berada di JB..
punya la seronok berbual..memang nenek saya ni kelakar orangnya..
cakap biasa2 pon kita boleh gelak sakan..
terhibur habis lah ni..Gossip !! lagi..haha
 
alhamdulilah ingatan dia sangat kuat..
she bole ingat keluarga menantu punya nama,
anak no berapa, sejarah mereka,suka apa,
belajar kat mana,kerja mana..almost everything...
memang SALUTE la kat tok mak teh ni..
my mum pon begitu jua..if mereka borak sesama memang 'keep in track'..
saya dengar jer sebab tak berapa nak kenal sangat..
pendengar setia pada hari itu...
hari ahad pergi lagi jumpa nenek TMT..
bagi lauk ayam masak lemak...
borak juga sikit2...sebab dah lewat kena balik awal..
tengah bercerita tu..
ada la slot cakap psl 'makanan tu sedap sampai orang order nak lagi..'
yang x tahan sambil cakap, my nenek siap buat *thumbs up* lagi...
saya tengok dah macam buat iklan plak..
agak2 kalau TMT enter iklan ni ok gak kan..
mcm model nenek astro tu..apekah namenya..kelupaan plak..

18 comments:

little cart00n said...

kalau memasak kat dapur, selalu gosip ngn nenek! hahah

oya said...

little cartoon : ye ke..itu mmg gossip hangat kat dapur..

Lya Colours said...

haha nenek astro cool
macam2 ada

oya said...

lya: itu lah..cool abis..nenek moden la skang ni kan

ManjaIxora said...

huhuhu.. i dah xder nenek.. sedey seh... huhuhu

oya said...

manjaixora: i'm so sorry my dear..i rasa sedey gak no atuk..x penah jumpa lgsg..

rossoneri said...

hahaha cayalah nenek kamu

oya said...

rooseneri: hehe..x padan ngn veteran..

Mario said...

nenek mmg suka borak2 dgn cucu kan...

AngahSayang2314 said...

angah kalau masak selalu bertegang urat ngan gugurl sebab dia suka kacauu

✿ y.a.n.i.e budak G.E.B.U ✿ said...

iklan astro...tok wan eh nama makcik tu

hehhehe

oya said...

mario: bukan cucu jer..anak menantu jugak..

oya said...

angah: hehe..gugurl mmg nk jadi chef kot ni

oya said...

yanie: ha..betul3..tok wan comei

D'lla said...

huhuuu..i miss my grandma..waaaa..aritu xsempat jumpa..banjir punya pasai..

Sharinginfoz said...

lama gak tak pergi tengok org wedding

oya said...

d'lla: kg kamu banjir ke..i see..

oya said...

sharinginfoz: ye ke..kite ni byk kali je

LinkWithin

Related Posts with Thumbnails