Click...

Wednesday, March 02, 2011

tak belajar akauntan pon boleh jadi akauntan..

mengira duit gaji...
lately nih hari2 mengira..duit banyak sangat ......nak kene pakai..hehehe
bayar itu-ini...nak menyimpan lagi..sokmo lah kira2..

buat budget for myself...
even, duit macam air pon akak still suka kira...
nak kira berapa banyak barang nak beli..muahahaha!!!
sometimes I feel that I'm boros....sangat!!

dulu lagi teruk...now, dah melow down sikit..bole la..
cuma time dapat bonus jer tak terkawal..huhu
nak naikkan taraf gaji ke 10k...ade berani!!!
spell it out loud..i want D-R-E-A-M-I-N-G....berangan..hehe

ok la....kerja apa yang best & gaji paling best???
dengar2 IT professional  kena upgrade gaji...dengar kt News..tapi tak clear sgt..

11 comments:

Ieda Al-Habsyi said...

kira duit, pakcik kayooo! :)
AKU RASA NAK SERANG JE DIA ESOK

AngahSayang2314 said...

wahh kaya lah macam tueeeee

nabilah_2908 said...

org kata...jgn selalu sngt kira duit...makin kerap kita kira..duit tu makin sikit...

kata org la.....hehehe... ;)

jom ke APA KATA HATI pulak,
BLOG REVIEW_2

oya said...

ieda : i wish..

oya said...

angah: amin

oya said...

ye ke..alamak!!!
x nak kira dah la..hehe..
kira2 sebab buat budget pon ni..

Myfrin's story said...

Salam, oya. Kak surirumah saja tapi terpaksa juga jadi akauntan, hiihi..

mario said...

wah bestnya bole kira duit...yg takde ni...nak kira apa pun tak tau...ekeke

oya said...

kak : tu pasti..mesti akk bhgn kemeterian kewangan keluarga kan

oya said...

mario : ala..kejap jer pon ni..pastu x leh kira sgt dh ni

padlie said...

duit ni lg kita kira, lg cepat dia habis..

Entry terbaru padlie: Padlie masa muda-muda [Part IV]

LinkWithin

Related Posts with Thumbnails