Click...

Wednesday, March 23, 2011

Movie marathon : Big Mommas Like Father Like Son & Hikayat Merong Mahawangsa

Big Mommas Like Father Like Son

 
 As you all know Big Mommas character...He still her..
The father excited nak suruh his son further study..
His son pulak excited nak jadi recording Artis Hip hop..
Ada 1 agenda nak spy penjahat, suddenly berlaku pembunuhan..
His son, time tu nampak la semua evidence..
Mereka terpaksa melarikan diri..& mencari pendrive yang hilang dekat Sekolah Asrama perempuan..
Oleh sebab itu, mereka bertukar jantina sekejap..Mission start..

Funny & cute yaw!! mereka..
The father (Big Mommas) - Jadi pengasuh asrama tu, kene dingorat oleh Pak Guard & mcm2..
His son - Hip hop suara perempuan, join group popular & etc..
I like the scene, time father & son dance together..Cool yaw dance tu..
Then, the ballad songs that his son's girlfriend create agak best la...
For me, this movie memang sesuai for chillax..nak gelak2..hilangkan stress..
 
Hikayat Merong Mahawangsa


Visual memang super cool for Malaysian film..
Cerita dari Langkasuka..
Merong ni kehilangan parents die..Berlayar dengan Jentayu kapalnya..
Seorang yang gagah & bijak...
Merong menjadi penjaga Raja Rome..
Raja Rome pergi ke negara itu untuk berjumpa dengan bakal isterinya, Puteri from China..
Princess China ni smart & mengetahui banyak language untuk berkata2..Fasih & brilliant !!
Musuh datang & membunuh kesemuanya makhluk di sana..
Dan membawa lari Princess...Memang kejam sungguh mereka..
Merong terselamat dan berada di sebuah kampong..
Di situlah bertemu dengan Embok..
Berlatih di sana untuk menebus Princess & hapuskan kejahatan..

This movie,ada lah sikit2 bahasa yang bergurau senda..
And ada part yang sedih je rasa..Ye la kan tengok bunuh sane sini..Mati sane sini..tak ke sedih..
It's nice to see if you really want to know the story..

Pepatah ini :

Kenapa perlu bergaduh sedangkan kita tak sempurna mana..
Sentiasa beringat...

4 comments:

Lya Colours said...

tunggu dvd keluar. hehe

nairaariaa said...

kedua2 film nie nak tgk,tp asek de halangan je...

qellissa said...

mcm best je merong mahawangsa tu..nk pegi tgk lah..=)

ciEk NiENa said...

hikayat merong mahawangsa is da best ;)

suka la cerita sejarah camni.. hehe

LinkWithin

Related Posts with Thumbnails