Click...

Thursday, March 24, 2011

Result Dapat berapa??

 
Bila time peperiksaan besar ni..e.g: UPSR,PMR & SPM..
Mostly tiga exam tu la..Results akan ditanya..

"DAPAT BERAPA ?? "

if good results tu dengan pantas jawab tanpa segan silu..
lagipun nak sebut pon senang.."STRAIGHT A's"

if average tu, lambat skit..sebab ada cacat sekor-dua ekor..
"ermmm...dapat 7A 1B"

if not so good, pause lama,even dolak-dalik,kalau bole nak senyap jer....
"ala..cukup makan jer.."
"ye lah dapat berapa tu.."
"tak bagus pun"

sampai ke sudah kalau boleh tak mau jawab..
banyak lak tuh nak sebut subjek ni tu A,B,C...letih tau..hehe

Camne nak handle jawapan2 result tu..

If good result....

"Syukur...PANDAI tuuu or TEROR tuuu"

If average..still manage to hear mende yang sama or..

"OK la tuh.."

If not good...apa nak cakap..

"OK la tuh.."
"Ala takpe..(pastu bagi cth segala)"
"Ok ape..macam2 ada tuuuu"


Ha,mana satu sesuai nak jawab ke ada lagi lain..

Yang tak best nya..meng'compare'kan dengan orang lain...
Especially,sedara-mara..
Kalau pandai tu mungkin la...'Sila2 compare...suke2'(buruks plak perangai gini)
Kalau tak berapa tu...'Malasnya nak dengar..biarlah,lain orang lain'

Begitulah kekdahnya...kehidupan....

10 comments:

Zura said...

yaaa...xsuke bile di comparekan dgn org lain...akak penah ada pengalaman sendiri...

Lya Colours said...

masa result kuar ni la sedara mara ramai jadi tukang rajin call

nak compare anak sape lagi hebat
tuh terpesong niat dah tuh

bunga said...

haaaa..bunga suka jawab cukup makan..

misluvcoklat said...

yaa,,'
sy ska bla dcomparekan ngn kezen2 suma..
huaa..
tension jugak kekadang tuh..
hee ;)

Rina Rossoneri said...

sangat menyampah bila orang tanya soalan2 begini

oya said...

k.zura : kan..kire ikut nasib la

oya said...

lya : itu lah x penah2 rajin tibe2 rajin

oya said...

bunga : jawapan selamat

oya said...

misluvcoklat : tu la..majoriti org x suke kn

oya said...

rina : harus sabo jo lah

LinkWithin

Related Posts with Thumbnails