Click...

Monday, December 27, 2010

movie marathon : hantu kak limah ->meet the little fockers -> Gulliver's travel

Hantu kak limah balik rumah

Me & Mr.oppa masuk lambek tengok cite ni..
Tp rase xde la lambat na..Cite dah start sedikit la..
It's funny story...'cer cite..cer cite'..
Before tgk cerita ni..membe saya,the zaila, dah cite pung..
She memang teror dalam bidang penceritaan..
She boleh cerita se-detail2nya..mcm saya ni x reti..suke SKIP SKIP je..
She cerita memang best giler film tu tp bile tgk film tu mmg best cuma 
lg best she punya penceritaan..heh
 
Ok berbalik pada cite hantu ni..
Ada la scene2 kelakar..ada juga yang mengaruts..
Yang dapat dicapture kat minda ni..
Johan tanya Awie 'ko tak belikan aku Kitchen ke' instead of Keychain sebenarnya..
Diorg suka cakap 'cer cite..cer cite'...
Time johan & pakcik lembut tu menyanyi sambil makan Maggi..comey gaks..
Diorang penakut hantu & berlari sakan..Ekspresi muka time lari tu tak tahan..
Hanyunan tangan tu siap x berhenti walaupon kaki dah STOP..
Ini jer la yg mampu cite..selebihnya tengok sendiri ek..hehehe..

Meet the little fockers

Uols tengok tak Meet the Parents,Meet the Fockers & sewaktu dgnnya..
Cerita ni kesinambungan cerita2 tu la..
The problems also come from Father-In-Law...(buat pasal lagi)
This is more to scandalous...
Konon2 menantu lakinya,Greg ada scandal dengan perempuan lain..
Perempuan lain itu dilakonkan oleh hot Jessica Alba..
Family jadi huru hara..Dengan anak2nya yang sorg perangai lain,sorang lagi lain..
Tak dilupakan Owen Wilson pon ado..Pak lawak all-time- favourites nih..
Movie yang chill2..cool2..

 Gulliver's travels

Watak Gulliver diberikan kepada Jack Black yaw!
Gulliver ni suka intai2 Darcy,editor tourism...
He afraid to tell Darcy that he likes her..
Time2 tengah konon nak berani masuk office Darcy..
Tak jadi plak cakap sbb nerves sgt...
Last2 amik borang kt meja Darcy,cover line la..
Tak tentu pasal kena apply for assistant editor tourism..
Darcy send Gulliver trip to other country dgn naik bot...
Tup..tup..tersampai kat weird country...
Tiny little people there..& bagus dalam pembinaan bangunan..hebat!!
Berangan ala Rock Star..& He's so cool..Dengan gaya selamba..
Banyak perubahan yang dia lakukan kat negara Lilliput tu..
Movie ni Humor..Plot by plot always got something..
Takde part yang boring kene tunggu ke kan..
Even ada performance yang Super Cool..nak cari lagu tu..lagu tu best woo!!


sekian sahaja movie review..average jer la cite2 nih..
malas betul hari ni..haih!

24 comments:

Zura said...

dh 4 juta kutipan cite HKLBR nie..

oya said...

k.zura: tu la..ngangkung lg power..8 juta..x tgk lg

✿ y.a.n.i.e budak G.E.B.U ✿ said...

susah nak ajak incek T tgk wayang

huhuhuhu...teringin nak tgk kak limah

Salmia said...

NAK TENGOK!!

tapi takde sapa nak temankan. huaa...

NOOR FATIN said...

tak tgk lagi. huhu

nabilah_2908 said...
This comment has been removed by the author.
nabilah_2908 said...

seronoknya kamu...marathon tgk movie.. :)

best yer cite Gulliver's tu...tgk kt iklan mcm kurang... ;)



jom ke APA KATA HATI pulak,
BERTEMU KEMBALI

AngahSayang2314 said...

wah kira best gak la dapt gak tengok cerita nie angah lagi la... ermmmmm


p/s: oya rindu ngan oya... lama tak kesini sorry yer.. macam2 hal berlaku

sal said...

oya..bes tak ceta..

Lya Colours said...

hantu kak limah best gilak !!

darkbatman said...

thx utk review.. aie mmg plan nk tgk tp bace2 review dlu.

cemomoi said...

kak limah pon laku masuk panggung yea?

Cikbelog said...

oh cikbelog sangat sangat nak tengok hantu kak limah balik kampung tu. tapi kat negeri saya tak da panggung wayang..woowwoooo~~

oya said...

yanie: la ye ke..incik T sila bawa yanie..nasib la kite ngn incik N ok je..

oya said...

salmia: meh saya teman..tp sal banje bole??hehe

oya said...

fatin: xpe le..xde la nk kate best giler pong..

oya said...

nabilah: gullivers tu bese je sbnrnya..ade part2 best..ade ok2 je

oya said...

angah: nk kate best tu xde la..tp mmg suke tgk wayang kan..rindu juga angah n gugurl

oya said...

sal: bese je

oya said...

lya: k.limah tu kelakar!!

oya said...

cemomoi: tu ah..jgn main2 ye

oya said...

sian cikbelog..buka satu la di sana

thezaila said...

ya.. lepas ni.. aku nk tukar profession la.. nk jadi penglipurlara.. since aku cite lebih menariks dari cite sebenar.. hahaha

oya said...

sesuai sgt...hehe..
expression excited tu penting..
masakan pot gelak giler2 dgr ko cite..

LinkWithin

Related Posts with Thumbnails