Click...

Monday, December 20, 2010

at diamond park.......

Family gathering at diamond park
Gotcha! The gathering held at my uncle-aunty's house...
ada kenduri doa selamat + makan2..
agenda sebenar adalah HOUSE WARMING...
macam showroom plak..orang datang tengok seluruh rumah..

makan-makan time...
foods average la..tak leh kalahkan 'PAK ABU' walaupon..
this catering coming from datuk-datin ownernya..
ini bukan lah rumah baru but telah dibarukan..
few years back,rasa time saya budak lagi..
my uncle selalu datang my house & say 'tukar alamat' jom..
mak kata bukan sekadar tukar alamat but minta nak tukar binti lagi..ahaks!
saya di bawa ke rumah ni..rumah bermain2 dengan cousins..
best gak..banyak toys..
before rumah ni, rumah kat taman cempaka pon syok..
ada rumah pondok for kids...sukanya!!!
I just love my kids life..hehehe..

berbalik pada 'diamond park house' ni...
Now, everything NEW..bilik pun dah bertambah..
everyone has one room...COOL !!!
that day terjah bilik Dr.Liyana(the owner's daughter a.k.a cousin wa la)
dah terjah apa lagi..BIKIN PANAS la..berbual..
the best part...they have 2 chandeliars..
this can called diamond house..hehe..
crystal from EGYPT..bestnya..
we should have one..we??ok, my family..
Next is flowers decoration almost everywhere...

the main area: sofa,cushions & curtains macam sesuai untuk wedding di situ..
very the classical..macam ROYAL pon ado..
sofa banyak ukiran, sparkle cushions,curtains scallop macam pelamin..
ada juga landscape..bilik atas ada extra iaitu bilik wardrobe sahaja..
tu my favourite la..kat my house pon ada but lebih dikenali sebagai HALL..
HALL tu ada cermin panjang ala2 ballet room and wardrobes..banyak gile baju bajan..
the house more to flowers & classical..
dulu tinggalkan rumah ni kerana mereka pindah KERTEH..
&Now they wanna move back here...
That's all about the house..
Rumah idaman korang macam mana???
I'm still mencari rumah...roger2 la kalau ada showroom rumah baru ye..

16 comments:

cemomoi said...

mengidam je la... nak beli tak mampu kekadang rasa nak mampuih

ManjaIxora said...

besaunyer rumah.. bestnyer.. nak gak rumah besau tp cuci mata jerlah.. nak beli, harga melampau siott.. huhuhu

✿ y.a.n.i.e budak G.E.B.U ✿ said...

rumah idaman ai?

ermm....ai nak yg ada taman2...leh guling2 mcm pilem hindustan

ehhehehe

oya said...

cemomoi: same ler kita..doa2 semoga murah rezeki..

oya said...

manjaixora: saya pon nak..tumpang rumah org je la merasa ni..

oya said...

uish yanie..sempat ek hang nk bergulung2kan diri..
kalau padang bola ok??..tergolek dok mcm2 mana pon boleh..

Zura said...

so far susah sikit nak berangan sbb duit...haha..nti dh jd jutawan br bleh berangan...

oya said...

k.zura: verangan xpe kak sbb free..tp nk realisasikan impian tu hmm (speechless)

sal said...

wah, syoknya di sana..moga ceria2nyaterus menerus..

nana cHan said...

rumah idaman nana kena ada dapur luas sbb nana suka baking and halaman luas sbb nana nak wat taman kat ctue

Lovely Bella said...

hehe kalo bab berangan nih.. mmg 10 entry x abes kot.. ehhehe

cikCEPET said...

rumah pondok de la oya...
na ta...???

hihieee
:))

oya said...

sal: thanks..

oya said...

nana chan: that's great..seronok la baking gitu..gasak la dah seluas-luasnya kan

oya said...

bella: betul gaks tu..kene wat entry khas..

oya said...

cikcepet: rumah pondok pon advance skang...cuma nk wat pondok kt bandar xtau celah mana

LinkWithin

Related Posts with Thumbnails