Click...

Friday, June 01, 2012

My e-Day - The Rings

Sebelum sarung tu memag tak keruan kat floor atas tunggu..
Luckily ada juju,angah & shima..Teman borak2..Hilang sikit lah ke-nervous-an tu..
Just nak share info sikit...
The discussion pasal:
1.Mana satu orangnya..Macam merisik la pulak kan..Lagipun kita ni buat risik terus tunang..
2.Bila datenya
3.Berapa wang hantarannya

And macam2 lah boleh ditanyakan..

Spoke person belah lelaki adalah Pak Ngah Mr.Fiance
Spoke person belah saya adalah Atuk Fadhil..Atuk saudara saya..Muda macam pakcik2..

Mengikut apa yang diorang ni cakap..
Pada awalnya berkias gak..Nak petik bunga..
Atuk cakap ada 4 bunga yang mana satu..Hah! sudah terkesima kejap..
Okay jer pun lepas tu..

Pada mulanya ingat takde lah nak sebut wang hantaran..
Belah laki cakap nanti orang tanya nak jawab apa kan..
So, Atuk cakap dalam huruf jawi..Translate pepaham sendiri..
Betullah amount tu..*big grin*

Then ada gak tunjuk2 cincin..
Time peyrus tunang takde plak passing2 cincin ni..aiyoo mcm2..




Apa lah diorang bualkan ni..
Bila panggil turun lagi kencang..
Buat2 cool k k k..
It's about time to sarung cincin...

1st masuk cincin risik then masuk cincin tunang..
Ini uncle & mak yang suruh,saya ikutkan aje la..



Nervous


 Are you ready to rock..hihi

 I'm waiting..dup dap kencang..harap2 muat..eceh!




Menyarung dua cincin sekaligus..risik & tunang..

 

salam menyalam..hidung cium tangan..hehe..

Syukur Alhamdulillah


9 comments:

Kakzakie said...

Thaniah... suka benar kakak baca N3 ini. Turut gembira dan teringat 17 tahun dulu hihi... lama sudah kan..

Kena cekal dan banyak bersabar dalam masa ini sehingga ada ikatan sah.

oya said...

lama sgt tu kak..terima kasih kak..

Aida Azryn said...

tahniah oya! :3

oya said...

thanks aida..

Zura said...

pengalaman yg sama mase bertunang ari tue...

thezaila said...

woot woot.. salam tangan mak mentua nampak...

oya said...

zura: kan nervous2..

oya said...

thezaila: haruslah..haha..

orked violet said...

weeee...comeLLL!!! xsaba nye nk tunang jugak..yeay yeay! =p

LinkWithin

Related Posts with Thumbnails