Click...

Friday, February 18, 2011

Camera oh Camera

My kaklongfamily camera was lost...
Need camera so badly!
'ON BUDGET' camera hokay...
Struggle google-ing camera..the brands, the price, the specification..
Forget about the looks..coz this is 'ON BUDGET' camera..
As long as the specifications well enuff for me..I'm ok..

I like DSLR camera but the thing is I is malas nak bawak ke hulurq-ke hiliarq..
One day, bila ada duit terlebih byk apa salahnya kan..
But, macam ada mende lain jer kene beli..
kot terasa nak pakai DSLR camera, pinjam sedara2 punya or mr.oppa..
Mr.Oppa is on-the-way study snap2 gambar manual..cewah!!
Boleh la amik gambar kita nanti..muat tak nk masuk dlm camera tu..~lol~

Get back to Agenda 'Buy Camera'...
Price within budget..
Specification -> 12-14MP,zoom 4x/5x...
Nak zoom hebat lagi harga pon hebat la kan..

Nikon....
 Other colours...susah plak nak pilih color..suke sume..
Other choice of brands...
Sony...

Olympus...



Panasonic Lumix


Which one is the best????
Anyone experience with those cameras kat atas nih..
Taktau lah tengah pertengokkan lagi nih...

16 comments:

Lya Colours said...

saya guna lumix
ok la not bad
ala nanti dah snap edit2 je sdri pic tuh
hehe

Zura said...

NIKON SILVER TUE cun...

ManjaIxora said...

nikon pink tuh cantekk.. loikee..

nabilah_2908 said...

betul juga kan...kalau DSLR..jenuh lak nk mengangkut..

kalau camera biasa..sumbat dlm bag..jalan... :)

Sony Pink....cun..!!

jom ke APA KATA HATI pulak,
FAIRY TALES

AngahSayang2314 said...

wah kalau tanya angah bab camera tak pakar la.. tapi kalau warna suka tueeeee hehehe

oya said...

lya : bunyi mcm bese2 jer

oya said...

k.zura : silver ek..ok..mcm vote plaks

oya said...

nabilah : kan kan kan..okeh..1 sony..

oya said...

manjaixora: pink ye...haih penin nih..

oya said...

angah : suke pe..color pink kah

rossoneri said...

amek nikon lah..
kita pun target nikon ni ha

oya said...

rossoneri : tu la..percentage more to nikon..

NOOR FATIN said...

sy pakai KODAK. ok la. sy beli rm399. xde bajet byk, beli yg murah2 aje. asalkan bleh guna. heee

AiDa AzRyN said...

camera nikon la best.. :)

oya said...

fatin...same mcm my fren tp best gak tu

oya said...

aida : tu la tu

LinkWithin

Related Posts with Thumbnails