Click...

Monday, July 18, 2011

kehilangan yang sangat dirasai......

Yesterday,relax tengok tv dengan family..
My mom dapat call, and she cried..Sad News..
Our beloved Atuk Jais is passed away..Telah meninggal dunia..
Terkejut sangat..Atuk tak sakit langsung..
Bila dah ajal,Atuk tetap pergi..*Nanges*

Last year, Wan Cik Leha,wife kpd Atuk pergi..This year Atuk plak..
Walaupun ni Atuk Sedara, but my mum close dengan Atuk..
Atuk adalah Abang kepada my mom punya Mak..Anak2 Haji Kidam..
Now, kesemua anak Haji Kidam telah tiada..

Yang buat saya sendiri sedih..
Saya agak rapat dengan atuk time kecik lagi..
Nak dijadikan cerita..Saya suka nyanyi & berangan ala2 Raja Ema..
Then, atuk called me, Raja Ema..Boleh??
Asal nak bergurau je, atuk panggil Raja Ema..
Muka I ofkos shy2..Kisah silam..

Tangga kat rumah atuk tu macam pentas..
Situ lah berangan feeling2 nyanyi..
Memang tangga kegemaran kids sampai sekarang..
Syok tuuu....Tangga pentas...Ada tangga gelongsor..

Berbalik kepada Atuk..
Pernah 1 time dulu atuk sakit2..
Time tu ada kenduri,atuk kata kat mak nak jumpa saya..
Then, bila mak teringat nak cakap tu..
Kitorang singgah visit Atuk kat rumah my aunty..
Alhamdulillah atuk kuat orangnya..Sakit2 manja nak jumpa anak cucu..

Selepas kematian Wan last year,Atuk sangat sedih orangnya..
Kurang ceria seperti dulu..Ada kalanya atuk akan termenung je..
I still can remember when Wan died, Atuk said 'Dah takde sesiapa dah ni'..
Atuk loved Wan a lots..Walaupon Wan sakit lama..Tak leh gerak sangat..
Atuk sentiasa di samping Wan...

This coming raya, rasa lain..
Belah ayah, nenek dah tiada..(Nenek suka masak macam2 hidangan)
Belah mak, atuk dah tiada..(Atuk akan bakar lemang sangat banyak)
Terasa sungguh kehilangan mereka..


Semoga roh mereka dicucuri rahmat...Al-fatihah

6 comments:

Lya Colours said...

al-fatihah. moga arwah dicucuri rahmat..

ManjaIxora said...

al-fatihah.. semoga roh arwah dicucuri rahmat dan ditempatkan di kalangan org2 yg beriman.. amin..

qellissa said...

Innalilah dan alfatihah untuk Arwah..Semoga roh nya ditempatkan dikalangan org yg beriman..

oya said...

thanks korang..

Kak Imun said...

Salam, oya.

Al-Fatihah buat arwah atuk oya. Semoga rohnya ditempatkan bersama roh insan2 yang beriman...Amin...

oya said...

terima kasih kak imun...amin..

LinkWithin

Related Posts with Thumbnails