Click...

Thursday, July 14, 2011

movie marathon : Sekali lagi -> Mr Poppin's Penguin -> Monte Carlo

Actually dah tengok Transformers. But lupa nak review.
Just wanna say Movie tu BEST.Happening as usual.
My friend sampai rasa nak Tepuk Tangan.*Semangat tak*


SEKALI LAGI.


Kita review pasal film Sekali Lagi.
Jarang rasa nak tengok malay film tapi dengar review cite ni mcm best.
Ada Shaheizy Sam yang cute & memang berlakon best.
Cerita ni sedih & kelakar.For me, I just like it.
Cerita ni buat kita nak tahu so kena la tunggu abis cerita kan.
Banyak part rasa tersentuh  & nak nangis & I think I memang nangis sikit kot.
Sebakkkknya.Part Sam memang menguji ketahanan air mata ni.


Mr Poppin's Penguin


Lakonan Jim Carery memang funny.
Cerita ni memang gelak sepanjang masa.
Nak Chill2 sesuai sangat.
Penguin yang funny & ada bijaknya.



Monte Carlo



Ini cerita typical or cliche ada sama dengan few cerita dulu2.

Takde la best sangat but ok la kot.

This girl teringin ke Paris.Then, ada orang popular muka sama.
Then terswitch orang langsung ke Monte Carlo.
Pastu jumpa lah lelaki2 idaman.Terlalu relax sgt cerita ni.
Dalam cerita tu ada 1 country ni name 'Machu Picchu'.Macam negara tandus je.
Yang berkesan tengok cerita ni kan.
After watch this movie, oppa said Gi Paris lah.Syoknya verangan.


That's all.
Tengok movie Sekali Lagi,lagi sekali with my mum & sister.Nangis lagi..

6 comments:

Lya Colours said...

saya pon tgk sekali lagi. best. nak2 ada si mia comel tuh

Aida Azryn said...

aida xtgk lagi filem sekali lagi. =.=

oya said...

lya: mia comel..tgh diet tu..

oya said...

aida : sila tgk if suke cerita menyayat hati

roti_tisu said...

sekali lagi?macam best^^

oya said...

sekali lagi best sila tgk ye..hehe

LinkWithin

Related Posts with Thumbnails