Click...

Thursday, August 11, 2011

10 days...

Now, dah 10 days kita berpuasa..
Bulan puasa ni kerja balik 5pm..Normal 6pm..
Akan tetapi jalan tetap JAM..and lebih teruk lagi..haish!!
The difficult part tu bila mata dah rasa ngantuk2..
Time tu, busy tukar2 siaran radio..Mana rasa best je stop..

Until now, I tak ke Bazaar Ramadhan lagi..
I thought nak pergi time weekend..
But my mom cakap tak payah la pegi barang mahal..
So, terbatal la niat nak ke situ..Plus it's good for saving..

Cakap pasal bazaar, so kita ingat menu berbuka kan..

1 Ramadhan - Nasi + Sambal Ayam + Sayur + Jemput2
2 Ramadhan - Nasi + Masak Lemak Udang + Sayur + Jemput2
3 Ramadhan - Mee Hoon Goreng + Telur
4 Ramadhan - Nasi + Sambal Ikan + Sayur + Karipap
5 Ramadhan - Iftar with familia Kak Ngah belanja at Quality Hotel Shah Alam
6 Ramadhan - Nasi + Sambal Udang + Sayur + Karipap
7 Ramadhan - Iftar with Membe University at Tropicana Golf resort
8 Ramadhan - Ayam Panggang + Potato Chips + Lempeng
9 Ramadhan - Nasi + Asam Pedas Ikan + Bayam
10 Ramadhan - Nasi + Ayam Masak Lemak + Kacang Buncis + keropok lekor  + Honey Dew


Menu belum berulang sangat lagi..Just for sayur tu banyak kali gak cendawan sup sedap..
Buka di luar dah 2 kali..

At nite, solat terawih di Masjid..
Alhamdulillah manage pergi hari2 selain time iftar di luar..
Baru 10 hari kan..

For those yang nak berbuka di luar..
Just simple update pasal apa foods ada di sana ye..

Quality Hotel - Nasi Ayam, Nasi beriyani, Nasi Tomato, Nasi berlauk kampung, Ayam Panggang, Kambing,Gulai Kawah, Dim Sum, Sotong Kangkung,Salad,Pasta,Kuih kek,Air Sarsi,Air Buah,Teh,ABC,Cendol..

Tropicana Golf Resort- Sangat banyak menu..BBQ,kueh teow,nasi goerng kampung,apam balik,putu piring,macam2 sayur boleh goreng on the spot,pasembor,sate,karipap,popia,seri muka,kek,bubur durian,bubur jagung,buah rambutan,pulasan,dragon fruits,mangga,mata kucing,langsat,laksa,sup gearbox,kuih tart,ice cream,air tebu,fruits punch,bandung & lain2..terlalu panjang nak tulih sume..


 ** tunggu photographer upload gambar sebenarnya..nak wat entri khas la kunun..hehe..
 ** ada lah gambar esei kat blog baha-riah entri ni buka puasa 2011

Okay, Selamat Berbuka..


12 comments:

ciK LyndaWawa igUana said...

harini berbuke pe ye?hehehe

oya said...

hari ni maybe kutiau or fish & chips..hehe..

Zura said...

akak pun belum ke pasar n berbuka ka luar lg....

oya said...

ade geng...tapi taktau la kan hujg2 ramadhan nanti..dgr2 org cite,radio cite je..

Aida Azryn said...

cik oya,ari ni berbuka hape je ye?:D

oya said...

x sure sgt la aida..nanti kite hapdet..tweet2 ek..

Lya Colours said...

saya pon tengah planning dgn member2 office nak berbuka kat hotel area melaka ni. puas gak nak survey tgk harga dia. huhu

Kak Imun said...

Salam, oya. Kak belum bawa lg anak2 berbuka kat luar. Bila nmpk hidangan kat foto tu, fuh...memang menyelerakan....:)

oya said...

lya : best3..good luck hope jmpe yg best..

oya said...

kak imun : moh kite..hehe

NOOR FATIN said...

saya ari2 buka puasa makan nasi ayam je. hehe

oya said...

fatin : uishh x muak ke..

LinkWithin

Related Posts with Thumbnails