Click...

Friday, June 17, 2011

Day 3 - Everland *My Love Patzzi* (2 June 2011)

Everland is one of the famous theme park in Seoul.
Segala bentuk roller coaster ada kat sana.
The place is so big.Letih gak la jalan ke sane sini.
Berbukit2 jalannya.1 day is not enough.
Dengan nak queue lagi, definitely it takes time.
The journey to Everland quite challenge.
We had to take bus & exchange another bus.
In bus, the language totally in hangul.
So, we need to understand the hangul writing.
But, a bit confuse because the station stop name almost the same.
Kitorang tak turun2 bas sampai ke tempat cuci bas,last station.*lain dari lain la konon*
Then, driver gelak2kan kitorang.Transfer to other bus & safely arrived at the correct bus stop.
The next bus direct to Everland.
Bas penuh.All of us kena berdiri.
We discover that all the bus,cab & other transportation move in fast speed.
Dah la berdiri kan,bas laju giler,kitorang terhuyung-hayang.
Orang korea berdiri dengan cool & even ada yang pakai high heels.*Teror tu*
Bas dah laju ni, berdiri ada la dalam 30mins ke sejam gitu.*iskh,bila nak sampai ni*
Then, bas ni time nak selekoh lagi laju.*Menguji ketahanan betul*
Okay, dah nampak Signboard 'Everland'.

Here we go, jalan berpusing2 & naik tinggi ala2 Genting.
Cuba bayangkan ke Genting berdiri dalam bas.
Luckily, tak jauh sangat.About 10mins dah sampai.
There, we had to take shuttle bus untuk naik lagi sikit ke entrance Everland.

Actually, most of us kaki dah agak sakit sikit sebab berdiri lamo gaks la.
Masuk Everland lagi berjalan berbukit2.But gigih juga.
We used voucher masuk sana.Ada discount.
The place was so beautiful.Macam masuk dalam Fairy tales.
#Snap picture #Snap picture #Snap picture
Naik sky high.#Snap picture.Sesiapa yang gayat tak leh naik.
But,takde lah gayat mana.Syok tu.It was one of my favourite.
Tengok animals kat bawah tu.1st time meet Polar Bear.#Snap picture
Then, we watched show.Best sangat!!
After that, start aktiviti main sana sini.
Merry-Go-Round pun semangat naik.#Snap picture
The staff there work multitasking.
Dia lah tekan butang bagi mainan gerak & dia lah menyanyi sambil menari sekali.


Got Parade that is beautiful,colourful & wonderful.#Snap picture
Kebetulan kat sana ROSE THEME.Cannnnntttiiiikkkk!!!#Snap picture
Looked at the flowers.Many,many,many.Excited sangat with those flowers.#Snap picture
Rasa nak amik semua bawa balik rumah.Voleh?hehe.

Then, chill2 lagi sikit & pulang.
Balik tuh,dengan kaki2 sakit nih sempat singgah Dongdaemun.
Hajat macam nak shopping tapi beli stokin je.
Pastu tak larat dah masing2.

Day 4 the next post.Full House yaw!

12 comments:

NOOR FATIN said...

tu diaaaaaa. pnyalah best! stokin tu cantik! hehe

oya said...

hahaha...stokin jadi faymes rmi beli..

Khaliesah . said...

bestnyeee.akak g sme tmpt drama ke?

Aida Azryn said...

nak jelez boleh?huhu.. :P

oya said...

khaliesah : xde la sume..tp kebanyakannya..

oya said...

aida : hahaha..minta kebenaran siap..

Ahn said...

my friends pn g korea gak last 2 weeks. seminggu diorg g..

Zura said...

bestnye dpt pegi korea...ade merry go round..hehe..

oya said...

ahn : eh same la..ke kwn yg same nih..

oya said...

k.zura: hehehe..excited..stairway to heaven

nashays said...

baoe hari g korea dear..aiii rs nak fly mlm ni jugak..

oya said...

nashays : 7 hari..jom fly..kite masuk cargo..ekekeke..

LinkWithin

Related Posts with Thumbnails