Click...

Wednesday, June 15, 2011

Day 2 - Nami Island *Winter Sonata* (1 June 2011)

1st morning in Seoul.
All getting super-excited.*Semangat!!*
That day we went to Nami island.*kobar2 nih*

Read our schedule plan & subway map.*Schedule dibuat sendiri & di-touch up oleh org yg dah pergi*
Three times had to exchange subway & then,took a cab about 5mins reached the Boat place.
The boat will go to Nami Island.

1st station - OK.
The 2nd exchange station - BLUR !!Macam2 speku dibuat.
Every one try to figure it out.At last, OK !!
The 3rd subway - the journey agak jauh sikit.
Then, we took cab.Around 3,000won charged.
Fees to enter Nami Island is 8,000 won.
Before naik boat bergambar dulu.
Not even reached Nami yet, snap pics dah banyak.
Of course time ambil gambar everybody excited.


Naik boat sakan bergambar kat puncak Boat.Ala2 titanic.
We were the 1st group naik boat, kira paling awal.
So, we had to wait about 10 mins sampai boat bergerak.
Done with photgraphy session outside, we moved inside & chitchat.
Suddenly, orang kapal suruh keluar.*aik,kena halau ke*
Rupanya dah sampai.Gile tak rasa boat bergerak pun.

At Nami Island.
Winter Sonata song please.*Sempat*
Tengok je Pokok2 tinggi (Winter Sonata signature)tu terus ##Snap picture.
Then, got the Art rock.##Snap picture
Jalan2, looked at the nice flowers & trees.##Snap picture
Asal ada benda pelik sikit.##Snap picture
Then, we lunch at Muslim Pizza.##Snap picture


Ada lagi Pokok tinggi2 tu.##Snap picture
Last2, gambar dengan Pokok tinggi jadi banyak gila.
Finally, we saw the scenery of winter sonata drama location.
Gambar pelakonnya.Gambar Salji diorang buat.First kiss.
##Snap picture.##Snap picture.##Snap picture
The shop souvenir mostly sell things that made from woods.*kayu,kayu,kayu.*


We gathered kat tempat boat untuk beransur pulang.Bye Nami Island.
In the Evening until Night at MyeongDong.Shopping Time !!

ada certain pictures for Day 2 tak dapat nak diupload.
ini saja mampu diberikan.cecewah!
Day 3 will be in the next post.

14 comments:

NOOR FATIN said...

peh tergambar keceriaan sorang2!! cantik la tempat diaaa

oya said...

letak gambar sendiri je..haha..
pegi ramai2..bile gambar sorang2 pon byk..hehe

ManjaIxora said...

wah.. giler best.. bilalah nak sampai ke sana ek?.. Jeju Island x pergi? (dalam citer My Girl).. huhuhu

oya said...

manjaixora:best3...x pegi jeju jauh..my girl kitorg ke 63 building..

nabilah_2908 said...

senyum sorang2 tgk gambar2 ni..seronoknya....!! ;)

oya said...

nabilah : hehe..same ler kite..mcm pegi same2 je..

Aida Azryn said...

bestnye! huhu.. jelez ni. :P

oya said...

aida : heeee...jom gi lg..cewah!

Zura said...

bilelah dpt smpai sana erk..hehe

oya said...

jom la..nak pi lagi la..

eKa said...

salam...nak tanya...leh tak share route ke nami island.awk naik train ke bas..

oya said...

salam eka..boleh2..sy naik train..leceh juga naik train ada 3 kali tukar..if naik bus sekaligus jer tapu limited time..bagi email awak saya cerita details..

eKa said...

tq dear :) saya ada search kat forum...ada yg kata naik train kat cheongyani...tp ada yg kata cheongyangni dah tutup...so...awk la camne...nanti share ae...tq


cik_eka@yahoo.com

Arynsan said...

As salam dear.
We all nak gi korea secara backpackers next year, nak tau la caner nak gi jeju. Apa je cara nak gi sana ek? Sbb kitaorg pergi sendiri je...email sy ye:

arynsan@yahoo.com.my

LinkWithin

Related Posts with Thumbnails