Click...

Monday, April 18, 2011

KUL - JHB , JHB - KUL

Last weekend...
I have to drive to Johor Bahru..It was my first time drive there..
Normally, kak long saya yang drive..But she is tak mau balik..
Dari she bermasam muka better kitorang balik sendiri kan..
So, me,mysara & my mum jer balik..
They decided me to drive..Ok, accept..But if saya termengangtuk, tukar2 orang ye..
Luckily, ketiga2 kami can drive..Cuma mak is dah malas & nak pencen jadi driver ni..

Selalunya bila K.long drive, my mum & I suka tidur kat belakang..
My adik jadi co-pilot memang tak tidur la..
Plus, K.Long bawa laju gilers..Ala2 bole bagi terpening kepala..Itu yang tidur-bagun je tu..
This time, me is driving..My mum pon jaga sepanjang perjalanan..Nervous la tuh..
1st stop kat Nilai..Solat & lunch dulu di situ..
Then gerak ke JB terus, no berhenti2 ye..About 2 and half hours sampai kampungku JB..
Nak kata kampung tu idak ler..sebab rumah dah nak dekat bandar..paling dekat dengan TUNE hotel tu..
Nak ke Singapore pun voleh..Nasib tak bawa passport sekali..heeee

That nite, majlis tahlil diadakan..Focus more on my late grandmother..
Alhamdulilah settle tahlil..The foods are super-delicious..TMT's recipe..Arwah punya resepi..
The next morning kitorang 1 famly besar lawat kubur arwah..
I see all her childrens diri di depan keliling kubur tu..(my uncles & aunties)
Lengkap sumenya, rasa terharu bila tengok diorang..
Except my father jer takde because he pergi dulu dari his mom..(rasa nak wat tribute to my late father..cewah)

Then, tengahari tu pulang ke KUL...
Kali ni mak tidur jer dalam kereta..Sebab dah ada confident kat saya..eceh!!
Kat RnR ayer keroh..Boleh terserempak dengan sedara yang balik ke KUL jugak..
Belum pape dah reunion kat situ..Singgah solat memasing..
Alhamdulillah segalanya berjalan dengan lancar & No Traffic Jam..Sangat lega...


And Now...Mengantuk pulak...

6 comments:

Lya Colours said...

alhamdulillah selamat. ok al tuh x jam. biasa area seremban tuh selalu jam

nabilah_2908 said...

mesti penat kan..?

sy yg drice dari JB ke Melaka...sampai rumah lepak habis..ni kan pulak dri JB ke KL lagi jauh..huhu.. :)

tp syukur lah kan...semua berjalan lancar..xde tersekat dalam jam.. :)

jom ke APA KATA HATI pulak ;
LAUK MALAS

zahidah dihaz said...

mesti penat drive jauh tu...

New Entry: SHOPHOUSES + STADIUM + PREDUENTIAL = PENING

oya said...

lya : true...syukur sgt

oya said...

nabilah : letih seminggu ni..hehe

oya said...

zahidah : confirm..

LinkWithin

Related Posts with Thumbnails