Click...

Wednesday, May 02, 2012

1st time jumpa bakal family

Cerita lah experience korang 1st time jumpa bakal family..
Gemuruh tak? ke relax jer..
Macam kita ni memang nervous,risau yang mcm berpeluh2 tu..
Tapi kita tak peluh la,yang peluh beriya Mr.Oppa..sebab panas terik kan..

1st datang tu mati kutu lah rasa sebab takde geng sangat..
Pada hal dulu pernah dtg bawa adik & wedding cousin die dtg gak bawa kawan..
This time lone ranger datang ni..Apa nak buat ni..
Salam2 dulu kat orang2 sana..Then warm up dulu dengan makan..
Dengar lah diorang bual sambil Mr.Oppa kena bahan..Tolong sama2 gelak terhibur..
Rasa mcm nak cakap tapi control lagi ni..hehehe..Nanti kata over lak kan..

Mr.Oppa pun buat2 sibuk hal dia..Saya ni stay lagi duduk situ sebab ada la sedara2 dia duduk lagi..
Maklong die cakap psl saya depan saya tp saya tak clear sangat cuma tau pakcik tegur 'Kawan dengan Syameil ya??'..Jawapannya 'A'ah'..Tanya sepatah jawab sepatah..*still control lagi ni*
Syameil memang my friend time sekolah dulu tapi takdelah rapatnya..

Settle part tu..Datang sorang makcik ni..Mak Mr.Oppa cakap saya ni menantu kat makcik ni..
Makcik ni pun tanya dah ada anak ke..*aduyai* Saya tak kahwin lagi makcik..
Bual2 lah macam2 dengan makcik..Rupanya makcik ni kawan jogging bapa Mr.Oppa..Ingatkan sedara la tadi..Padanlah soalan makcik tanya macam tak kenal sangat family ni..Saya pun baru nak kenal makcik..

Orang surau dah nak makan..So haruslah bangun dari kerusi dan cari port lain..
Ada makcik ni ajak masuk dalam..Mak membe saya syameil tu  rupanya..
Masuk dalam ingatkan nak bual dengan Makcik tapi terbual dgn cousin Mr.Oppa..
Ni dah start tak control..Memang borak habis lah..Borak gelak2 macam tu..
Then dalam 3pm orang berzanji datang memang ramai..Haruslah keluar..

Syameil dah datang wife & anaknya comel..Sambung lah borak..
Baru lah nampak keseganan tu berkurang..Rasanya saya borak lagi rancak berbanding Mr.Oppa..
Dah lama lepas tu Mr.Oppa cakap saya boleh dah balik.. Amboi halau nampaknya..hehe..
Takdelah dia takut saya penat dari pagi aktivitinya..

Diorang semua cool sangat..
Lain orang lain pandangannya kan..
Hopefully everything okay..

2 comments:

Zura said...

mmg nervous tp berlagak cool je..hehe..byk buat hal sendiri...diam n tgk t.v je..hehe...

oya said...

zura:buat2 cool tu kebiasaan jugak la kan..okay la tu sbb mcm sy ni suasana kenduri..

LinkWithin

Related Posts with Thumbnails