Click...

Thursday, December 05, 2013

Trip to Cameron Highland

Adik ipar yang baru jer kawen, turun KL from JB with her husband..
They plan jalan2 ke Cameron with family..
Moh ler kita follow..Naik lah sekereta..
3 couples =>PIL,SIL & her hubby,me & hubby..

Terasa jauh journey..Adalah dalam 3-4 jam nak sampai..
Trip pergi balik ni..Menggila letihkan badan ye..
Sampai je sana..Mana kitorang pegi..Shopping!!!

Shopping kat pasar..Borong sayur,strawberry & fruits..Konon2nya FRESH & cheaper jugak lah..
Dah settle beli belah kat Pasar Cameron..Nak dekat sejam gak lah..
Memang tak ingat nak makan..
Mak mertua bekalkan Nasi Lemak..
(Di sebalik tabir,malam sebelum pergi tu bertungkus lumus saya & mereka bantu masak hokay.
Nak kata apa kul1pagi++ baru tidur nak keluar berjalan besok ni)

Before makan, cari Angah(adik ipar) & wife kat Ladang teh..
Bukan,bukan mereka owner ladang teh..
Mereka datang lambat pastu lalu jalan yang tak best tu so suruh berhenti terus kat sana..
Layan2 ladang teh,belilah teh sekotak dua eh 4 KOTAK..borong teh gak..

Makan nasi lemak di tepi jalan..
Tak tahu lah port baik ke apa..tapi sesuai la kawasan utk makan2..
Dah konyang dah malas..
Alang2 dah kat Cameron,tengok strawberry merata so stop kat kebun strawberry..
Makan dessert ice cream with strawberry..Sejuk gilos..

Nak dekat malam turun ke bawah..
Mata dah buka tutup,buka tutup jer..
Mak mertua tak perasan aku tertidur walaupun duduk sebelah..
She kata eh bole tahan ek tak tidur..*aku muka pelik*
Settle..letih & penat but we enjoy that short trip..







15 comments:

Fazleyatul Aini said...

dah lama saya tak pergi cameron

IMaH said...

Best kan gi cameron? hehe..teringat time honeymoon dgn hubby dekat sini dulu

Nafira usof said...

tetiba rindu ngan cameron highland~
peknen eh?? tahniah~

Dell said...

Syioknya pegi Cameron. Lama tak pegi !

cindir-rela said...

hubby dah moncit!! ahaha

oya said...

Fazleyatul Aini: ni 2nd time tp this time pegi betul2..dl gi mcm singgah jer..

oya said...

IMaH : sweetnya hanimun kat situ

oya said...

Nafira usof : mana ada peknen..ilusi optik bg nmpk peknen..haha

oya said...

dell: hehehe..ok lah

oya said...

cindir-rela : senang hati..tp kejap2 kang kurus blk

Sheila Salim said...

Assalamualaikum oya. wahh bestnya trip awak. saya tak pernah lagi pegi sini. hehhee

♡ m.a.w.a.r_ b.e.r.d.u.r.| ♡ said...

Dah lama tak pergi Cameron..macam teringin je nak pergi sana lagi ..huhu

♡ m.a.w.a.r_ b.e.r.d.u.r.| ♡ said...

Dah lama tak pergi Cameron..macam teringin je nak pergi sana lagi ..huhu

oya said...

sheila: boleh lah..u shud go..

oya said...

mawar: saya pun nk pegi lg je rasa ni

LinkWithin

Related Posts with Thumbnails