Click...

Friday, August 24, 2012

Raya !!!!!!!



Lamanya rasa tak tulis kat blog kan..Busy la konon ni..
Nak tulis pasal Gathering Buka Puasa dengan membe2 Universiti pun tak sempat..
3 times dah buka kat situ..Sime Darby Convention Centre..very nice place..
Dengar2 next year pun situ jugak..

Okay cerita pasal raya ye..
1st raya uols raya mana??
Kita beraya di Senawang...Then petang2 tu bertolak ke JB..


2nd raya...Dah ada orang datang beraya kat Uda..
Petang2 sikit kita beraya ke JPO..1st time jejak kaki..
Memang macam kat overseas punya..

That night kita beraya kat rumah Achik..Main menu Spaghetti as usual..
Malam tu jugak kita balik Senawang..Besoknya nak beraya ke Kampung Omak den..
Dari satu tempat ke satu tempat..
Last stop Juasseh..Sebab kat sini confirm lama..Budak2 kecik suruh stay sana..
Teringin gak tapi kena kerja besoknya..

Walaupun 3rd raya akak kerja..Balik je kerja..Saudara yang kt JB balik ke KL tu singgah beramai2..
1st time tu mereka jejak kaki kat rumah ala resort konon kat Senawang tu..
Budak2 kecik siap nak stay rumah tu semalam..Tapi tak dapat sebab parents x bagi..
Uncles and aunties lain ada yang nak cari rumah kat situ gak..
Jom kita berkampung di sini..

Menu adalah Pizza,Nasi lauk ayam masak lemak,udang galah sweet sour & others..
Layan jer la kan..Kesian my mom n adik bertungkus malus..Kita kemaskan time dh selesai semua..

4th raya..Pakbong & family datang rumah..Pizza lagi..

Today 5th raya..Kerja bertimbun ko...Tapi mlm ni nak balik KL..
Besok nak pi open house raya..Nak cari tudung gak boleh ke..
Me want to go Ganu next week..Kalau ada rezeki..InsyaAllah..





4 comments:

haslina said...

selamat hari raya dik oya.

alhamdulilah family ramai yea. seronok kan.

Elie Lily said...

Selamat hari raya Oya! Maaf zahir dan batin! :)

oya said...

haslina: selamat hari raya kak

oya said...

elie: selamat hari raya

LinkWithin

Related Posts with Thumbnails