Click...

Tuesday, December 20, 2011

Vacation-> Terengganu

Friday 9 Dec 2011

Pagi around 8.00am gather at Auty's house kat Gombak
My family tumpang mereka.We thought naik Ford fiesta comel tu.
Punya lah pack barang bagi sekecik yang boleh.Pack-unpack je kejenye mlm tu.
End up naik CRV.Siap terlebih2 space.Lawak betul.

Gerak breakfast kat R&R first sekali masuk Karak Highway.Berroti canai.
1st time jalan kat highway ke Kuantan.Boring gilers sbb takde view kan.Are we there yet?
Sampai kerteh around 11.00am.Port berkumpul at Rumah Aunty yang sama.Her house kat kerteh.
Okay lah My uncle's house sebab he yang kerja minyak.Aunty doc minyak.hehe.
Preparation pasal makan memang FIRST class hokay.
Ada membe aunty prepare foods ala2 catering gitu.The guys solat jumaat there.

Around 2-3pm kite gerak ke Kuala Terengganu(Target destination)
Dalam pukul 6pm sampai la di Sumai Suite next to Primula Hotel.
Dah settle pengurusan bilik & clean2 ourselves.Malam tu dinner.(Pasal food punye kebajikan memang terjamin)
We ate dekat tepi Pantai batu Buruk.Makan besar.
That night, me is special case.Kak Ija bawa jalan2 ganu town & UMT.
Best sangat.semua tempat lama2 dulu kite pegi.I'm so extremely excited.

KT dah happening banyak lights malam2.Ada i-City.Kelerz tak?
Banyak jambatan2 full with colours.lampu colours2.Ada china town.
UMT pun dah maju.Ada sport centre.Stadium,swimming pool,tempat squash.
Buildings pun dah banyak.Hostel & Universiti dah bergabung meletops.
Pastu tengok rumah lama.Still macam tu.Tempat2 makan lama.Love.

Balik tu ingat semua dah tidur.Rupanya borak sakan.Waiting Uncle Aunty yang almost nak sampai.
Ramai tak ramai la rombongan meminang.Dalam 40orang.Power tu.
Sambil2 tu jalan2 ganu la kan.


Saturday 10 Dec 2011

Buffet breakfast yaw!My favourites la kan buffet2 ni.
Majlis tunang around 2.30pm so ada la masa melepak awal tu.
Melepak,borak2,tgk tv..But me pergi swimming dengan kanak2 ribena.
Seronok melayan cousin2 kecik & nephew.
Lunch time.Kepsi!!!KFC yaw! (kan makan lagi) pukul 2 nak makan lagi tu.

Siap2 mari ke rumah bakal isteri cousin.
Dekat jer ngn town.Start la upacara tunang.
Spokeperson belah kite ni our Atuk Sedara.Atuk muda lagi dalam 60 mcm tu.
Agak kelakar sikit conversation adalah.
Bakal isteri nama Samihah.Atuk lak asyik tersilap sebut Saimah.Saimah tu nama wife atuk.Boleh tak gitu lebih kurang namanya.

After dah settle majlis.Kita ke pasar payang.It's shopping time.
Dalam kete tengah traffic jam sikit bole nampak sedara tengah beli something.
Nak dijadikan cerita asyik terserempak je la dengan orang yang dikenali
After shopping,makan durian ramai2 kat streets tu.
Tak pernah buat makan doyan ramai2 macam tu.
Malam tu dinner kite kat Primula Hotel.
Alia's birthday party.Sedap sangat foods buffet tu.Happy2 joy2 moment.
Balik tu singgah pantai.Nak berombak rindu.
After that, buka present time.



Sunday 11 Dec 2011

Packing for balik hometown.
Buffet & buat entah pape sementara tunggu uncle.
We went back naik Serena.Duduk belakang sorang2 macam katil.
Now,we're on Amazing Race.Kejar masa sebab cousin nak naik flight from KLIA to JB.

Sampai KL around 6pm.
Kejar masa gak nak ke Wedding at Kampung Pengantin.


The End.

8 comments:

fathiah said...

sonok nye bercuti kan :)

oya said...

sgt seronok tp letih kt perjalanan

Aida Azryn said...

aida dok ghumah je.. lama tak p bercuti.. huhu.. :B

thisni3zahata said...

sonoknyer gi ganu..bile la ambe nok g pulok??eh3

~AmyLiana86~ said...

dekat sangat dengan rumah amy..nati datang lg calling2 la..hehe

oya said...

aida:don't sedey medey k..

oya said...

thisni3zahata : mu gasak jer ke sane..

oya said...

amyliana: ala lambat..nnt kite roger2 k..

LinkWithin

Related Posts with Thumbnails